Talvinen jännitystarina Ruovedeltä alkaa! Jäljet voivat viedä harhaan: 1.osa

Jäljet voivat viedä harhaan - talvinen jännitystarina

 

Me leijonat olemme säntillistä väkeä, joka tekee huolella kaiken sen, minkä lupaa. Niinpä kokoonnuimme jo lokakuussa keskustelemaan lapsille järjestettävästä joulujuhlasta, jonka olimme luvanneet Mannerheimin Lastensuojeluliiton 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestää yhdessä liiton paikallisosaston ja Ruoveden kunnan varhaiskasvatuksen kanssa.

 

Yhteistyökumppanit olivat luvanneet vastata tilaisuuden lastenohjelmasta ja Lions Ladyt sen tarjoilusta, joten meidän osuudeksemme jäi maksumiehenä olemisen ja juhlan järjestelytehtävien hoitamisen lisäksi oikeastaan vain juhlapuhujan, esiintyjävieraan sekä joulupukin hankkiminen tilaisuuteen. Juhlapuhujaksi sai eniten kannatusta lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen ja vierailevaksi tähdeksi päätettiin kysyä jotain nimekästä tubettajaa. Heistä etusijalle asetimme Miklun ja Pikku Pinskun.

 

”Joulupukkia meidän ei tarvitse edes harkita, onhan veli Harri useana vuonna eri tilaisuuksissa ansiokkaasti toiminut tässä tehtävässä. Lapset voisivat jopa menettää uskonsa joulupukkiin, jos se olisi joku muu kuin Harri”, leukaili klubimme tailtwister. Minä olin liittynyt klubiin äskettäin enkä juurikaan osallistunut keskusteluihin, mutta nyt muiden yllätykseksi korotin ääneni:

 

”En epäile veli Harrin kykyjä, mutta ehkäpä voisimme tänä klubimme 60-vuotisjuhlavuonna vähentää hänen työtaakkaansa ja palkata joulupukiksi jonkun muun. Minulla on Helsingissä tuttu, joka jo vuosikausia on toiminut sesonkiajat joulupukkina ja kiertänyt muun ajan vuodesta huutokauppameklarina ympäri Suomea. Nimi Paavo Mikkola lienee tuttu ainakin joillekin teistä.”

 

”Hänen avullaan voisimme myös tienata klubillemme rahoja järjestämällä hänelle joulupukkikeikkoja pitäjän rikkaimpien ihmisten koteihin. Jos veloittaisimme vaikkapa pari tonnia käynnistä ja antaisimme siitä Paavolle tuollaiset kaksikymmentä prosenttia, saisimme hyväntekeväisyyteen käytettäväksi melkoisen potin. Pukki voisi aattoillan mittaan käydä ehkäpä viidessä kodissa.”

 

Se täky puri. Klubilaiset alkoivat kilvan luetella tuttujaan, joille joulupukkivierailua voitaisiin tarjota. Lopullisen listan laatiminen annettiin puheenjohtajan ja sihteerin tehtäväksi. Kun käynnin hinta vielä nostettiin kolmeen tonniin, asia oli selvä ja se voitiin kirjata pöytäkirjaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novelli: Murha Muroleessa

Sattumia vai suunnitelmia: 16. osa

Jäljet voivat viedä harhaan: 2.osa