Sattumia vai suunnitelmia: 2. osa



Tämähän kävi paremmin kuin hyvin, ajattelin ja kerroin jo kutsuneeni Rauno Rajakorven tänne tenorin rooliin, tosin valheellisin perustein.

 
Rauno Rajakorpi…kuulin Villen äänessä epäröintiä. Ettei vain olisi vähän liiankin suuri tahti meidän projektiimme ja... Niin, se ja. Raunon alkoholiongelma oli yleisessä tiedossa, mutta pitäisi olla myös tiedossa se, ettei Rauno koskaan jätä väliin yhtään esiintymistä juopottelun takia ja että hän on ollut viimeiset kymmenen vuotta raittiina.

Kerroin Villelle nuo tosiasiat Raunon elämästä ja Ville tuntui taipuvan ajatukseeni. Hänen ääneensä nousi innostusta ja huomasin hänen                                             ymmärtävän Raunon kaltaisen kuuluisuuden arvon pienelle                                                         festivaalillemme.

Onko se Raunon tulo nyt aivan varmaa, voiko hänen nimensä laittaa ennakkomainontaan?

Totta kai, kyllä Raunoon voi nykyään luottaa, työasioissa, ja onhan tässä vielä tämä lemmenpesä ja siellä salainen lemmitty, jotka varmasti pitävät Raunon raiteilla.

Annatko minulle Raunon yhteystiedot, otan häneen yhteyttä saman tien ja varmistan hänen osallistumisensa.

Laitoin Villelle hänen pyytämänsä tiedot sähköpostiin ja jatkoin keskeytynyttä Ruovesi-lehden lukemista. Kahvi pahus oli ehtinyt jo jäähtyä, mutta onneksi mikroaaltouuni on keksitty.

Lehdessä oli artikkeli kesän tulevasta musiikkifestivaalista, ja pysähdyin kesken lukemisen pohtimaan sattumaa, jolla Raunon kesänvietto sai virallisen selityksen, joka menisi läpi jopa Raunon vaimon seulasta.

Raunon vaimo Valborg on lähtöisin upporikkaasta perheestä ja Valborgin rahoilla Rauno sai rauhassa keskittyä uran luomiseen, vaikkei hän mikä huippulahjakas tenori olekaan. Valborg ei koskaan jättänyt käyttämättä tilaisuutta huomauttaa Raunolle tästä asiasta ja tiesin heidän väliensä olevan muutenkin kireät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novelli: Murha Muroleessa

Sattumia vai suunnitelmia: 16. osa

Jäljet voivat viedä harhaan: 2.osa