Sattumia vai suunitelmia: 5. osa



Polkeminen oli yhtä tuskaa. Olin huoltanut pyörän toukokuun alussa ja tehnyt muutamia pitkiä lenkkejäkin, mutta sitten pyöräily oli jäänyt vasemman polven kipeydyttyä. Vielä tänään ei autoa luvattu takaisin, sillä varaosia oli kuulemma tilattava, joten pyörällä oli pärjättävä ainakin pari päivää. Pitipä sen pahuksen auton juuri nyt hajota. Vastahan se tuli katsastettua ilman yhtäkään huomautusta.

Eilen olin vielä autoillut Haapasaareen, jonne Ville oli perheineen majoittunut. Hän oli varannut ison ja hyvin varustellun mökin kesä-heinäkuuksi onneksi jo hyvissä ajoin, sillä helteen myötä mökit olivat täyttyneet nopeasti. Yllätyksekseni telttailijoitakin oli runsaasti ja Villeltä kuulin, että osa jalohaikarapariskuntaa puolustavista luonnonsuojelijoistakin oli leiriytynyt alueelle. Haapasaaresta pääsi Pyynikkilään nopeasti soutuveneillä, joita lintuaktivistit olivat vuokranneet.

Puhelimen pirinä katkaisi mietteeni juuri, kun olin kääntynyt Pappilankulmantielle. Soittoäänestä, miellyttävästä vanhan puhelimen pirinästä tiesin, että vaimo siellä tavoitteli, joten oli paras vastata. Pirkko oli toukokuun puolimaissa lähtenyt kesäsesongin ajaksi Inariin, jossa tyttäremme perheineen pyöritti pienimuotoista mökkivuokrausta. Apu oli siellä todella tarpeen enkä tietenkään vastustanut lähtöä.

- Onko sun puhelimessas jotain vikaa? Olen yrittänyt soittaa koko aamun ja soi jatkuvasti varattua, kuului Pirkon huolestunut ääni.

- Onko sielläkin katastrofi, sain hengästyneenä kakaistua vastakysymyksen.

Pirkon vastaus hukkui kaasu pohjassa Pyynikkilän suunnasta lähestyvän avoauton hurinaan. Tilanne oli ohi muutamassa sekunnissa, mutta ehdin juuri nähdä Oriveden suuntaan kurvaavan auton rekisterinumeron. Vasta sitten tajusin tunnistaneeni kuljettajan, mutta oliko se mahdollista, oliko ajaja tosiaan Valborg Rajakorpi?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novelli: Murha Muroleessa

Sattumia vai suunnitelmia: 16. osa

Jäljet voivat viedä harhaan: 2.osa