Jäljet voivat viedä harhaan: 4.osa

 

Kuvituskuva

Yleensä nukahdin nopeasti, mutta nyt uni ei ottanut tullakseen. Tietysti olin heti tutkinut muistitikun sisältöä, joka herätti kummastusta. Tikulla oli miltei tuhat valokuvaa ja myös tekstitiedostoja. Valtaosa kuvista näytti olevan huutokaupoista ja monenlaisista keräilytavaroista, mutta ihmettelin kuvia erilaisista menopeleistä ja taloista. Omasta pihapiiristänikin oli pari kuvaa. Tunnistin kuvista myös Mannisen talon, jonka pihassa olevat erityisen kauniit valosarjat olin pannut merkille viimeksi kirkonkylässä käydessäni.

Muistitikun koko sisältöä en ollut jaksanut käydä läpi. Kellon lähestyessä puolta yötä oli lopulta pakko luovuttaa, kun liika tietokoneen tuijotus oli alkanut ottaa silmiin. Aamulla oli vielä meno sovitulle juttu- ja kuvauskeikalle, joten paras painua pehkuihin. Keikan jälkeen voisin poiketa vanhalle ystävälleni Eerolle, joka oli hiljattain jäänyt eläkkeelle rikospoliisista. Eerohan tunsi Paavonkin, kuvien näyttämisen lisäksi voisin luottamuksella kertoa Paavon vähän oudoistakin jutuista ja myös salamyhkäisistä puheluista. Samalla voisin kutsua Eeron pitkästä aikaa saunomaan, niin päästäisiin kunnolla parantamaan maailmaa. Siihen ajatukseen taisin lopulta nukahtaa.

Kelloradio näytti puoli kuutta, kun heräsin painajaisesta, jossa olin kiitämässä moottorikelkalla yli Jäminginselän joulupukkiasuinen Paavo kyydissäni. Havahduin unesta juuri sillä hetkellä, kun meitä takaa-ajanut kelkka tuli rinnalle ja huomasin, että kelkkaa ajoi veli Harri, jonka pitkäaikaisen joulupukkiuran Paavo oli minun aloitteestani katkaissut. Ajokypärän sijaan Harrilla oli päässään turkisreunuksinen joulupukin myssy.

Aamukahvi maistui erityisen hyvältä vähän huonosti nukutun yön jälkeen. Kahvia hörppiessäni painajainen alkoi jo naurattaa. Eivätköhän kaikki naura makeasti, kun seuraavassa leijonien kokouksessa kerron unesta vai onkohan sittenkin parempi jättää kertomatta. Paavon pukkikeikoilla olimme keränneet ison hyväntekeväisyyspotin, mutta korviini oli pyhien jälkeen kantautunut myös soraääniä ja valituksia.

Aamun lehdessä huomiotani kiinnitti uutinen, jossa kerrottiin Vilppulassa joulun välipäivinä tapahtuneesta murtosarjasta. Poliisi pyysi lisävihjeitä erityisesti Volkswagen-merkkisestä pakettiautosta, jonka epäiltiin liittyvän juttuun. Vihjeen saattoi jättää myös vihjesähköpostiin, mikä olikin helppo tapa ilmoittaa havainnoista. Olin kertonut näkemästäni pakettiautosta luonani käyneille poliiseille, mutta ei kai sähköposti-ilmoituksesta haittaakaan ollut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novelli: Murha Muroleessa

Sattumia vai suunnitelmia: 16. osa

Jäljet voivat viedä harhaan: 2.osa