Jäljet voivat viedä harhaan: 7.osa

 


Tällä kertaa poliisit eivät jääneet mukavasti rupattelemaan, vaan lähes riuhtaisten vetivät Paavon matkaansa. Eero lähti vapaaehtoisena mukaan asioita selvittelemään ja lupasi tulla vaikka taksilla takaisin, jos konjakkihöyryt vielä tuntuivat päässä. Minä taas aloin setviä päivän aikana tekemättä jääneitä töitäni. Olin toki soittanut ja siirtänyt sovittua juttukeikkaa aamulla tilanteiden lähtiessä vyörymään, mutta kaikki muu työ oli kasaantunut. Eikä sitä keikkaakaan voinut huomista pidemmälle siirtää, kun minun oli ehdittävä kirjoittamaan juttu ja lähettämään se taittajalle huomiseen iltapäivään mennessä. Huomisesta tulisi siis kiireinen päivä: aamulla työkeikalle Visuvedelle ja sieltä kotiin kirjoittamaan juttu ja lähettämään se. Sitten pitäisi vielä ajaa poliisiasemalle antamaan lausunto.

Avasin työkoneen ja suljin sen äänet, etteivät pomppivat sähköposti-ilmoitukset häiritsisi keskittymistäni. Sain vauhdin päälle ja kirjoitin peräkkäin kaksi valtuustouutista sekä yhden 90-vuotispäivähaastattelun. Tein niihin nettiversiot sekä liitin kuvat ja kuvatekstit. Aikaa oli kulunut kolme tuntia ja olin puutunut istumisesta. Venyttelin ja laitoin kahvin tippumaan. Vielä olisi perehdyttävä alustavasti yhteen rantakaavoitusasiaan.

Vilkaisin ulos, kun kaadoin kahvia. Oli täysin mustaa, kevyt lumipeitekään ei antanut yhtään valon hehkua pimeällä pihamaalla. Säässä oli tapahtunut käännös joulun jälkeen. Pilvet makasivat raskaina ja mustina alhaalla ja rännänsekainen vesi vihmoi välillä ikkunaan sarjatulta.

Istahdin taas tietokoneen ääreen ja päätin vilkaista sähköpostit: tiedotteita Pirkanmaan pelastuslaitokselta, Turun kaupungilta, Mänttä-Vilppulan vanhainkodilta sekä Rukan hiihtokeskukselta. Nakkelin niitä roskiin sitä mukaa, kun olin ne vilkaissut. Sitten silmiini pomppasi isoilla kirjaimilla lähetetty viesti, jossa luki: Hanki muistitikku huomenna poliiseilta ja tuo se meille TAI KUOLET!

Kesti hetken ennen kuin viesti upposi tajuntaani. Sitten aloin hätäännyksissäni suunnitella, miten saisin tikun itselleni, olisikohan se poliisiasemalla nähtävillä. Jos poliisit kysyisivät, että tunnistanko sen ja näyttäisivät sitä ja vaihtaisin sen salaa? Nauroin itselleni. En nyt todellakaan alkaisi rikollisia auttamaan! Mitä oikein mietin? No mitä minun sitten pitäisi tehdä? Laittaisivatko poliisit minut toimimaan syöttinä? Että veisin muistitikun ohjeissa annettuun paikkaan ja poliisit vahtisivat, kuka sen hakisi? Nyt en voinut ajatellakaan keskittymistä rantakaavaan, joten puin päälleni ja päätin lähteä ulos kävelemään. Vesisade ei haittaisi, tulipalo päässä oli saatava hieman rauhoittumaan. Mitä ihmettä oikein tekisin?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novelli: Murha Muroleessa

Sattumia vai suunnitelmia: 16. osa

Jäljet voivat viedä harhaan: 2.osa