Sattumia vai suunnitelmia: 10. osa



Tilanne tuntui epätodelliselta, oli päästävä nopeasti istumaan. Rojahdin eteisen jakkaralle ja kaivoin kännykän taskustani. Työssäni olin joutunut moniin kiperiin paikkoihin, mutta en sentään omassa kodissani. Soitto hätäkeskukseen sujui kuitenkin rutiinilla, mutta puhelun päätyttyä käteni alkoivat täristä. Oli parasta mennä ulos odottamaan virkavaltaa. Raikas ilma toivottavasti selvittäisi ajatuksia. Lössähdin lepotuoliin terassille, josta oli hyvä näkymä alempana rinteessä menevälle tielle. Aloin mielessäni kerrata päivän tapahtumia.

Asiat välähtivät mieleeni sekavassa järjestyksessä. Ville ja JR, mistä he tunsivat toisensa, mikä oli saanut Raunon retkahtamaan, mikä Valborgin tulemaan Ruovedelle ja entä Hannes… Kysymyksiä tulvi loputtomasti, mutta en saanut niistä otetta. Keskityin palauttamaan mieleeni tapahtumia mökillä. Siitähän oli vasta muutama tunti, kun Valborg oli ollut siellä hyvässä kunnossa.

- Mitä lähtöni jälkeen oli tapahtunut ja oliko sattumaa, että Valborg oli päätynyt juuri meidän talollemme, juttelin itselleni puoliääneen. 

Olimme hiljattain vuokranneet vanhan puutalon kivenheiton päässä keskustasta ja aika harvalla oli tieto asiasta. Talossa asunut entinen työkaverini oli äkillisesti muuttanut vaimoineen lapsuudenmaisemiinsa Vilppulaan, kun hänen muistisairaan isänsä vointi oli heikentynyt.  Alustavasti olimme puhuneet jo talon ostamisestakin. Ajatus ei tuntunutkaan enää houkuttelevalta. Onneksi emme olleet kiirehtineet rivitaloasuntomme myyntiä. 

Havahduin puhelimen kilahdukseen. Tulenkin jo huomenna! Tuli ikävä ja kyyti järjestyi kotiin saakka. Sitten nähdään, luin ällistyneenä Pirkon viestin. Tämäkin vielä, puuskahdin, mutta sen enempää miettimättä kuittasin vastaukseksi peukalon kuvan ja hymynaaman. Aamulla ehtisi soittaa.

Hyttyset saivat nousemaan lepotuolista. Huidoin itikoita kimpustani ja kurkistelin samalla tielle. Joku yksinäinen kulkija näkyi pyöräilevän ohi, mutta muuten oli täydellisen hiljaista. Aloin mietteissäni kiertää taloa ympäri kunnes kolmannella kierroksella pysähdyin huomattuani ruusupensaan alta pilkistävän pullon. Hölmistyneenä nostin puolillaan olevan jaloviinapullon pensaan juurelta. Laskin pullon terassin portaalle ja kumarruin samalla silittämään naapurin kissaa, joka jälleen oli ilmestynyt hiiviskelemään pihaamme. Poliisiauton kaartaessa rinnetielle kissa kyyristyi ja loikkasi terassin ovelle.

- Mitä helvettiä, ovihan on raollaan, karjaisin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novelli: Murha Muroleessa

Sattumia vai suunnitelmia: 16. osa

Jäljet voivat viedä harhaan: 2.osa