Anne ja Petja

 

 Anne ja Petja

Komisario Räikkösen ripityksen jälkeen Anne Holoppa oli ottanut parinsa Petja Lompolon mukaansa ja he olivat suunnanneet matkansa Viuhkavaaran huvilalle tarkistamaan, ettei mitään tutkinnan kannalta oleellista ollut jäänyt muilta huomaamatta. Huvilan ympäristöä haravoidessaan he pohtivat samalla sitä, miksi koira oli haudattu, mutta sisällä olleisiin verijälkiin ei ollut kajottu.

Silloin Annen puhelin soi ja hän laittoi äänen kaikumaan, jotta Petjakin sen kuulisi. Aluksi kuului jonkun naisen hätäistä ja hermostunutta sökeltämistä, mutta sitten sen tilalle vaihtui rauhallinen miesääni.

–Heikki Rantaviita täällä, päivää! kuului puhelimesta. Olisin vain kysellyt siitä Pertti Viuhkavaaran murhajutun yhteydessä etsintäkuulutetusta autosta, jonka rekisterinumero oli RVG579. Onko se jo löytynyt?

–Autosta on haku päällä, mutta yhtään ilmoitusta ei ole tullut, vastasi Anne ja pinnisteli samalla muistiaan, sillä hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, mistä ihmeen autosta oli kysymys.

–Se oli se hullu akka, jonka rakki oli kuseskellut jonkun auton pyörään ja joka vaati sen auton laittamista hakuun. Oli kuulemma kuuma vinkki syyllisestä, kuiskasi Petja sivusta.

–Sitä minä vain, että se auto on nyt täällä Visuveden suunnassa Rantaviidan tiellä yhden huvilan pihassa, jatkoi ääni puhelimesta. Se on se Hallisten mökki puoli kilometriä kantatiestä.

–Perkele! pääsi Petjalta. Tämä Viuhkavaaran kesämökki on saman tien varrella ja ihan naapurina. Sano sille soittajalle, että lähdemme heti paikalle ja käske sen pitää huoli siitä, että se naisihminen ei ryntää paikalle, vaan pysyttelee rakkeineen visusti neljän seinän sisällä turvassa.

Anne kiitti Heikki Rantaviitaa tiedosta ja lupasi, että asia hoidetaan. Sitten hän saneli tälle Petjan antamat ohjeet ja lupasi, että he ottaisivat yhteyttä, kun vaara olisi ohi. Sillä välin Petja oli jo käynnistänyt auton ja kääntänyt sen pihassa ympäri.

–Kai siellä käytävä on. Saadaan ainakin yksi akka hiljaiseksi, jos tästä tulee hukkareisu, hän huikkasi Petjalle tämän noustua autoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novelli: Murha Muroleessa

Sattumia vai suunnitelmia: 16. osa

Jäljet voivat viedä harhaan: 2.osa